İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanya´dan `tarih´ yanıtı

Başbakan Erdoğan’ın Ermeni iddialarının kabulüyle ilgili “Tarih onları mahcup eder” tepkisine Alman hükümetinden yanıt geldi: “Özellikle Almanlar tarihin karanlık sayfalarıyla yüzleşmesi gerektiğini iyi bilir.”

Almanya’nın kararına Ankara’daki tepkiler ise sürüyor. Meclis Başkanı Bülent Arınç, yarın Federal Almanya Parlamento Başkanı Wolfgang’a bir kınama mektubu gönderecek.

‘Tarihle yüzleşme gereğini iyi biliriz’

Alman hükümet sözcü yardımcısı Steg, “Schröder, görüşlerini her zaman açıkça dile getirmiştir. Önergeyle ilgili hayal kırıklığı anlaşılır değil” dedi.

Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Thomas Steg, Başbakan Erdoğan’ın Alman federal meclisinde kabul edilen Ermeni önergesini eleştirmesine tepki gösterdi. Alman Tagesspiegel gazetesine yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın, Schröder’in Ermeni konusunda Türkiye’nin görüşlerini paylaştığı şeklindeki sözlerinin doğru olmadığını söyledi. Steg, ”Schröder, görüşlerini her zaman açıkça dile getirmiştir. Bu nedenle önergeyle ilgili olarak yaşanan hayal kırıklığı anlaşılır gibi değil” dedi.

“ALMANLAR İYİ BİLİR”

Steg, ”özellikle Almanların, iyi ve barışçı bir gelecek için tarihin karanlık sayfalarıyla yüzleşilmesi ve barışmaya hazır olunması gerektiğini iyi bildiklerini” kaydetti. Gazetenin haberinde ayrıca, “federal mecliste oybirliğiyle kabul edilen önergenin hazırlanmasını sağlayan Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) milletvekili Christoph Bergner’in, CDU’lu politikacı Katherina Reiche ile birlikte, Birlik partileri tarafından yönetilen eyaletlere başvuruda bulunarak sözde soykırım konusunun en kısa zamanda tarih derslerinde ele alınması için girişimde bulunacağı” bildirildi.

TEK BİR EYALETTE VARDI

Almanya’da bu konu, bugüne kadar sadece Brandenburg eyaletindeki okulların tarih dersleri ele alınıyordu.

Yorumlar kapatıldı.