İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

OSKANYAN ABD’YE TÜRKİYE’YE BASKI ÇAĞRISINDA BULUNDU

Geçen hafta sonunda Kondoliza Rise’la buluşması sonrasında Ermenistan Dışişileri Bakanı V. Oskanyan, Türkiye ve Ermenistan arasındaki doğal ilişkilerin tesisi ve iki ülke arasındaki sınırın açılması için ABD’ye çağrıda bulundu.

Associated Press tarafından yapılan açıklmada Ermenistan Dışişleri Bakanı Birleşik Devletlerin Türkiye’yi “Sadece doğu ve batı arasında değil, aynı zamanda Avrupa’nın farklı kısımlarıyla da köprü olmaya itmesi” gerektiğini söyledi. Türkiye’yle meseleleri olmadığını ifade eden Oskanyan “Türkiye ve Ermenistan savaş içinde değil. Bizim tarihsel farklılıklarımız var. Almanya ve Fransa’nın da tarihsel farklılıkları var, bunlar hakkında onlar konuşmakta ve ortak sınırlarını kapatmamaktalar” açıklmasında bulundu.

Oskanyan Washington’da yaptığı açıklmada, Ermeni soykırımının uluslartarası düzeyde tanınmasının Ermenistan Dış siyaseti gündeminde kalmaya devam edeceğini bildirdi ve “Arjantin, Kanada, Fransa, Polonya, Rusya soykırımı tanıyan ülkeler arasında, Bush yönetimiyse konuya şüpheyle yaklaşmaya devam etmekte” dedi.

Yorumlar kapatıldı.