İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çömez Ermenistan´dan ümitli döndü

Erivan’a yaptığı ziyaretten döndükten sonra ayağın tozuyla M. Ali Birand’a konuşan Turan Çömez, Ermenistan izlenimlerini anlattı. Çömez’e göre diyalog kurmamız şart!

Ermenistan’a yaptığı ziyaret sonrasında Mehmet Ali Birand’ın CNNTÜRK’te sunduğu Manşet programına konuk olan AK Pati Balıkesir Milletvekili Turan Çömez, Erivan izlenimlerini anlattı.

Ermenistan’da kendisine çok yakın ilgi gösterildiğini anlatan AK Partili Turan Çömez, olumsuz hiçbir olay yaşanmadığını söyledi. “1915 olaylarından üzüntü duyduğumu söylediğimde bakışları değişti” diye konuşan Çömez, Ermeniler’in en çok Türkiye’nin niyetini merak ettiğini söyledi. Çözem ayrıca Ermeniler’in Türkiye-Ermenistan sınırının neden açılmadığını sorduklarını belirtti.

ERDOĞAN’I MERAK EDİYORLAR

Türkiye’nin Ermenistan ve Ermeniler tarafından çok yakından takip edildiğini belirten Turan Çömez, Türk basınında yeralan her haberin yankı bulduğunu söyledi. Çömez, “Anladım ki, birbirimizi dinleyebiliyoruz. Tezimizi savunalım ama diyaloğa açık olalım, kültürel paylaşıma sıcak bakalım” diye konuştu. Çömez ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ermeni kamuoyunda yakından takip ve takdir edildiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar kapatıldı.