İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan onu tanıyor!


Turan Çömez Erivan’da popüler oldu. Çömez’e Erivan televizyonunda da geniş yer ayrıldı. FOTOĞRAF: SELÇUK AVAL/AA

AA – ERİVAN – AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Ermenistan’daki temasları çerçevesinde, ‘sertlik yanlısı’ politikalarıyla bilinen Daşnaktsütyun Partisi’nin Ermeni Davası Komitesi Başkanı Gıro Manoyan ile bir araya geldi. Çömez, görüşmeyi ‘gayriresmi’ olarak nitelerken Manoyan, ilk kez bir Türk siyasetçiyle görüştüğünü söyledi.

Marriott Oteli’ndeki görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çömez, “Ses tonumuzu yükseltmeden de diyalog kurabiliriz. Bu, samimi bir buluşmadır” derken Manoyan ise “Diyalog elzem. Burada basına büyük sorumluluk düşüyor. Burada yapılan görüşmeler doğru şekilde halka iletilmelidir. Halkların birbiriyle direkt görüşme imkânı yok. Medya bütün bu duruşları halka doğru ve samimi olarak yansıtmalı” diye konuştu.

Öğrenci değiş tokuşu olabilir

Çömez’in Fransa’nın Erivan Büyükelçisi Henry Cuny ile yaptığı görüşmede ise, Türkiye ile Ermenistan arasında karşılıklı öğrenci değişimi fikri benimsendi. Cuny, Fransızca bilen 20-25 Türk öğrencinin Erivan’daki Fransız Üniversitesi’nde, buradaki Ermeni öğrencilerinin de Türkiye’de eğitim görebileceğini söyledi. AKP’li Çömez’in Ermenistan gezisi, Erivan’daki televizyonlarda da oldukça geniş yer buluyor. Devlet televizyonunun önceki akşamki ana haber bülteninde, Çömez’in temaslarına 10 dakikayı aşkın süre ayrıldı. Çömez dün Erivan sokaklarında dolaşırken Ermenilerin ilgisiyle karşılaştı.

Yorumlar kapatıldı.