İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sınırı açalım tarihi tartışalım

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Ermeni Milletvekili Haçat Sukyasyan’a, aynı gün kendi meclislerinde konuşarak, sınırların açılmasını ve soykırımla ilgili yeni açılımların yapılmasını önerdi.

Ermenistan’ın soykırım iddialarından vazgeçmesini isteyen Çömez, şunları söyledi: ‘1915’te günün koşullarında yaşanan pek çok acı olay vardı. Çok sayıda Osmanlı vatandaşı hayatını kaybetmiştir. Müslüman Türk ölmüştür. Keza, Ermeni vatandaşlarımız da yaşamını yitirmiştir. Bu bir vakadır. Gelin ortak çalışma yapalım. Ben TBMM’de Ermenistan sınır kapısının açılmasıyla ilgili konuşma yaptığım saatlerde, siz de kendi parlamentonuzda olayların soykırım olmadığını ve tarihçiler tarafından araştırılması gerektiğini söyleyin.’

Sukyasyan ise 1915’te yaşanan olayların acı olduğunu ifade ederek, sorunların bir kenara bırakılması gerektiğini ifade etti. Sukyasyan, Türk şirketleriyle çalışma yaptığına dikkati çekerek, sınır kapısının açılmasını istedi. Sukyasyan, ‘En önemli sorun sınırların açılmasıdır. Allah böyle karar verdi. Biz komşuyuz. Gelin komşuluk yapalım’ dedi.

Yorumlar kapatıldı.