İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HOLLANDA HÜKÜMETİ MÜTEŞEBBİSLERİNİN ERMENİSTAN’DAKİ FAALİYETLERİNE DESTEK OLACAK

Dün Hollanda ve Ermenistan Hükümetleri iki şartname imzaladılar. Bunlardan birincisi “İki ülke arasındaki işbirliği mutabakatnamesi” ikicisiyse “Yatırımları Teşvik ve Karşılıklı Savunma” Anlaşamasıyd.

Anlaşmalara ilişkin bilgi veren Ermenistan Finans ve Ekonomi bakanı Vartan Haçatryan Hollanda Hükümetinin 1998 yılından itibaren Ermenistan’ a farklı programlarla daimi olarak destek olduğunu ifade etti ve Devlet bütçesine yönlendirilen meblağların söz verdikleri 1,3 milyon Avro’dan daha çok olarak gerçekleştiğini bunun 4,7 milyon Avro’ya ulaştığını belirtti.

İmzalanan şartnameyle Hollanda Hükümeti Ermenistan’a gelip yatırım yapacak ve ortak firmalar tesis edecek herbir teşebbüs için 500 bin Avro tahsis edecek. Yılda 2-3 benzeri projenin gerçekleşmesi öngörülürken, Hollanda İktisadi Gelişim Bakanı Bn. Vanarden, Ermenistan’ın gelişimi için doğrudan yatırımların gerekli olduğunun altını çizdi. Vananden ülkesinin 32 ülkeyle benzeri anlaşmaları olduğunu söyledi ve ülkesi hükümetinin gelecek yıldan itibaren Ermenistan Bütçe açıklarına tahsis olmak üzere verdiği meblağı 4,7 milyon Avro’dan 5 milyon Avro’ya çıkarma kararı aldığını da belirtti.

Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Finans bakanı Herit Zal, Ermenistan intibalarına ilişkin olarak, kendsisinin ikinci kez Ermenistan’da bulunduğunu, ilk kez 1995 yılında geldiğini ve 10 yıl içindeki gelişmenin gözle görülür olduğunu kaydetti.

A.M.

Yorumlar kapatıldı.