İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’dan şartlı ‘evet’

Washington’da temaslarda bulunan Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, Başbakan Erdoğan’ın ortak komisyon önerisini reddetmediklerini ve “Evet, ama” yanıtını verdiklerini savundu.

NTV
Güncelleme: 11:04 TSE 11 Haziran 2005 Cumartesi

WASHINGTON – Washington’da ABD yönetimi ve kongre üyeleriyle görüşen Oskanyan, düzenlediği basın toplantısında, dile getirdiği “evet, ama” yanıtını açıklarken, çeşitli önkoşullar ileri sürdü.

Oskanyan, “Birincisi, Türkiye’de bir üniversitede Osmanlı döneminde Ermeniler konusunda bir konferans planlanıyor, ancak buna müdahale ediliyor, böyle bir ortamda nasıl konuşabilirsiniz ki? İkincisi böyle bir komisyon ne kadar süreyle görev yapacak, 15 yıl mı?” sorularını ortaya attı.

DEMİRYOLU PROJESİ

Vartan Oskanyan, Türkiye’den Gürcistan’a ve Azerbaycan’a uzanacak bir demiryolu projesinin bulunduğunu hatırlatarak, bir öneride bulundu. Oskanyan, “Kars İle Ermenistan’ın Gümrü kenti arasında zaten bir demiryolu hattı var. Oradan da Gürcistan’a uzanıyor. Bu hat kullanıma sokulursa, en az 600 milyon dolarlık bir masraftan kurtulunur. Biz bunun için ilgili ülkelerden hiçbir şey talep etmeyiz” dedi.

Yorumlar kapatıldı.