İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DZAĞKADZOR ULUSLARARASI TURİZM MERKEZİNE DÖNÜŞÜR MÜ?

Ticaret ve Ekonomik Gelişim Bakan Yard. Ara Petrosyan dün Hükümet toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında, Hükümetin, Dzağkadzor’u 2007 yılına kadar uluslararası turiz merkezine dönüştürme kararı aldığı ve bu proje için devlet bütçesinden 1,6 milyar dram tahsis edeceğini açıkladı. Özel sektör temsilcileri ve uluslararası kuruluşların da projeye 70 milyon dram katkı yapmasını öngörüldüğü de ifade edildi.

Petrosyan; Projenin bölgedeki yeni teleferik hattının kullanıma geçmesi sonrası mümkün duruma geldiğini ve proje yapılanmasının teleferik hattı çevresinde olacağı ve bu turistik merkezin Ermenistan’ı ziyaret eden turist sayısını %10 artacağını (sayıca 20-25 bin turist) belirtti.

Projeyle Ermenistanda 4 mevsim turizm yapılacağının da altı çizirken, bir diğer amaç da iç turizmi geliştirmek ve gelişimi Erivan’dan eyaletlere doğru yaymak.

Petrosyan, projenin uluslararası tanıtım kampanyası için, CNN, BBC, Euronems gibi uluslararsı medya araçlarından faydalanılacağını, ve bu amaçla Uluslararası Turizm Örgütü’yle müzakerelerin devam ettiğini belirtti.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.