İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Arınç: Etnik farklılık zenginliğimizdir, kavga sebebimiz değil

Ağrı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Etnik kökenlerde farklılık varsa, bu bizim zenginliğimizdir, kavga sebebimiz değil” dedi.

Ağrı’da, Ağrı Dağı Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında düzenlenen etkinliklere katılan Arınç, havaalanında açıklamalarda bulundu.

Arınç, Doğubayazıt ve Ağrı’nın geçmişte terör nedeniyle büyük acılar yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

“Artık barış dönemindeyiz. Bu topraklarda bin yıldır kardeş olmuş insanların terörle hiçbir ilişkisi olmaz. Biz Türkiye’nin doğusuyla batısıyla, her tarafında eşit haklara sahip birinci sınıf vatandaşlarıyız. Etnik kökenlerde farklılık varsa, bu bizim zenginliğimizdir, kavga sebebimiz değildir. Türkiye’de birarada yaşamanın en güzel örneklerini vermiş bir tarihin çocuklarıyız. Zorbalıkla, despotlukla bir yere varılamaz. Yeni kardeşlik dönemini hep birlikte kuracağız.”

Ağrı’da toplumsal barışa herkesi istekli gördüğünü ifade eden Arınç, “Doğubayazıt’ta artık silah sesleri yok. Havai fişek sesleri var. Artık ağıtlar yakılmıyor. Şiirler, güzel sözler söyleniyor. Bunu dün akşam İshak Paşa Sarayı’nda gördük. Bu durum bizi çok sevindiriyor” diye konuştu.

“Küçük, basit, hafif şeylerle ülkemizin gündemini kimse işgal etmesin” diyen Arınç, şöyle devam etti:

“Bir davette, kim hangi bardağı kaldırdı, bardağın içinde ne vardı, içti mi içmedi mi, içerek mi oturdu, içmeden mi oturdu gibi kargaları güldürecek basit şeyleri ülkenin gündemine hiç kimse taşımasın. Ülkenin gündeminde Ağrı var, Doğubayazıt var. Burada yaşayan insanların başları dik, alınları açık. Ben bu ülkenin huzurlu mutlu insanıyım demesi var. Biz de bir milletvekili olarak, bunları her zaman sevinçle karşılıyoruz.”

İSHAK PAŞA SARAYI’NIN ONARIMI

Bülent Arınç, 2 günlük ziyareti süresince yapılan etkinliklere değinerek, özellikle İshak Paşa Sarayı’nda yapılan bilim kurulu toplantısının, ildeki tarihi değerlerin restorasyonu ve korunmasını gündeme alması açısından önem taşıdığını söyledi.

Ağrı’nın, ekonomik gelir düzeyi bakımından herkesi üzen bir noktada olduğunu belirten Arınç, devlet-millet işbirliğiyle bölgenin hak ettiği ekonomik canlılığı yakalayabileceğine inandığını dile getirdi.

İle “Ağrı Dağı Üniversitesi” kurulması isteğinin, yetkililerin yapacakları altyapı çalışmaların tamamlanmasıyla gerçekleşebileceğini belirten Arınç, mevcut şartlarda bunun mümkün olamayacağını kaydetti.

Ziyaretlerinin yararlı ve başarılı geçtiğini dile getiren Arınç, İshak Paşa Sarayı’nın Milli Saraylar Genel Müdürlüğü’ne bağlanması talebinin de bilim kurulu toplantısı ve yapılacak diğer incelemeler sonucunda değerlendirileceğini bildirdi.

(aa)

Yorumlar kapatıldı.