İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AKP´den Erivan´a ilk gayrı resmi ziyaret

Resmi olmayan temaslarda bulunmak için Ermenistan’a giden AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, ”burada yapacağımız çalışmalar, doğu komşumuzdaki yanlış algılamaların yıkılması adına bir adım olacaktır” dedi.

Çömez, Erivan’da ‘Türk milletvekilinin bakışından Türkiye-Ermenistan ilişkileri’ konulu bir konferans verecek ve Ermeni meslektaşlarıyla temaslarda bulunacak. Gezi iktidar partisinden bir milletvekilinin Erivan’a yapacağı ilk resmi olmayan ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Çömez, Erivan havalimanında yaptığı açıklamada, gezisinin amacını ‘Türkiye’nin haklı tezlerini ortaya koymak, bunu yaparken de dünyaya ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesiyle hareket ettiklerini haykırmanın siyasilerin önemli sorumluluklarından biri olduğunu ifade etmek’ olarak özetledi.

“Türkiye haksız suçlamalarla karşı karşıya”

Türkiye ve Ermenistan’ın iki komşu ülke olduğunu belirten Çömez, ”aynı coğrafyada pek çok paydayı paylaşan ve paylaşabilecek iki ülkeyi önyargılardan ve dar kalıplardan kurtararak, ortaya konulacak bir gelecek vizyonu, hem Türkiye hem de Ermenistan’ın çıkarınadır. Türkiye, dünya kamuoyunda haksız itham ve suçlamalarla karşı karşıyadır” dedi.

Daha önce Çömez’e eşlik etmeleri öngörülen diğer AKP’li milletvekilleri yoğun gündemleri, CHP Ankara Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu ise parti yönetiminin izin vermemesi gerekçesiyle geziye katılmıyor.

Yorumlar kapatıldı.