İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MAMEDYAROV: `ERİVAN VE BAKÜ, LAÇİN VE NAHCİVAN YOLLARINA İLİŞKİN MÜZAKERELER YAPIYOR´

Azerbaycan Dışileri bakanı Elmar Mamedyarov, Erivan ve Bakü’nün, Ermenistan’ı Dağlık Karabağ’a bağlayan Laçin ve Azerbaycan’ı Nihcivan’a bağlayan yollara ilişkin müzakerelerde bulunduklarını açıkladı.

Mediamax’ın duyurduğu habere göre Mamedyarov, konunun oto ve demiryollarına ilişkin olduğunu söyledi ancak her halukarda, otoyollarının açılmasının kendileri için daha elverişili olduğunu ve bunun her ki taraf için de kazançlı olması gerektiğini söyledi.

Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının 18 Haziran’da Paris’te yapacakları buluşma gündeminin 7-9 konuyu içerdiğini ve bunların herbirinin büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.

Mamedyarov Azerbaycan’ın tavrının belli olduğunu ve ülke bütünlüğünün yeniden tesis edilmesi gerektiğini kaydederken, Azerbaycanlı mültecilerin geri dönüşü ve daha sonra bölgeye barış gücü askerlerinin yerleştirilmesinin de gündemde olduğunu belirtti. Mamedyarov “Azerbaycanlıların evlerine geri dönmeleri sonrasında güvenlik meselesi gündeme gelir. Ermeni tarafı da bu meseleye çok ciddi yaklaşıyor” diyerek vurguladı ve mayın temizlik ve Azerbaycan alanlarından askerlerin dışarı çıkarılmasının da gündemde olduğunu söyledi.

Mamedyarov görüşmelerin aşama-aşama yapılacağını ve her bir sorunun kendinden önceki sorunun çözümüne bağlı olacağını, dolayısıyla aradan bir unsurun çıkarılmasının tüm anlamı yokedeceğinin altını çizdi.

Mamedyarov AGİT Mimnsk Grubu’nun bölgeyi ziyaretinin Paris müzakerelerinin sonucuna bağlı olmakla beraber, bu buluşma sonrasında Minsk Grubunun gayretlerini daha da aktifleştireceğini beklediklerini ifade etti.

Müzakerelerde Laçin ve Nahcivan koridorları, otoyol ve demiryolu açılmasına ilişkin iddiaların Mamedyarov tarafından ikinci kez iddia edildiğini hatırlatalım.

Yorumlar kapatıldı.