İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

VENEDİK KOMİSYONU HAYAL KIRIKLIĞI İÇİNDE

Dün Venedik Komisyonu sekreteri Covanni Bukikio ve Avrupa Entegrasyon Komisyonu Bşk. Dikran Torosyan düzenledikleri basın toplantısında anayasa değişiklik yasa tasarısı taslağı üzerindeki gelişmeleri özetlediler. Bukikio, Venedik Komisyonunun vurguladığı 3 konudaki hayal kırıklıklarının devam ettiğini, bunların Erivan Belediye başkanının seçimle gelmesi, insan hakları alanında kaydedilir değişikliklere rağmen hala yapacak işlerin olması ve iktidarın kolları arasındaki kuvvet dengesinin temini meselesi olduğunu belirtti. Bukikio 20 Haziran’a kadar geliştirilecek alternatif taslağın Venedik Komisyonu tarafından Strazburg’da değerlendirilmesi sonrasında Ermenistan Millet Meclis’nde 3 kez gündeme geleceğini kaydetti.

Dün Ermenistan yönetimi ve Komisyon arasında, Komisyonun vurguladığı 3 konuda uzlaşmya gelinmesi yönünde bir karşılıklı anlayış belgesi imzalandı. Dikran Torosyan nihai şeklin 23 Haziran’da Strazburg’da değerlendirilmesinin mümkün olabileceğini kaydederken, Anayasal değişiklikler için yapılacak referandumunu Ekim’den daha geç olmaması beklentisi içinde olduklarını belirtti.

Dün yukarıdaki basın toplantısı öncesinde milletvekili Arşak Sadoyan düzenlenen basın toplantısında, halkoylamasının devrime dönüşebileceğini ifade etti ve Ermenistan yönetiminin kasıtlı olarak, hazırlanan taslağın tam olmayan çeviri metnini Komisyona sunduğunu, kalan kıısımları bilahare sunacağının altını çizdi. Arşak Sadoyan tasarıya ilişkin 30-40 önerisi olacağını da söyledi.

Yorumlar kapatıldı.