İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YAHUDİ BİLİM ADAMLARININ PROTESTO AÇIKLAMASI

Kudüs “Holokost Enstitüsü” birkaç Türk üniversitesinin 700 kişini katılımının beklendiği “Ermeni sorununa” ilişkin ortaklaşa bilimsel bir konferans yapmasının engellenmesini protesto etti.

Yapılan açıklamada şçyle denmekte: “Enstitümüz 1982 yılında I. Uluslararası Holokost ve Soykırım Konferansı düzenleyenler arasındaydı. Önceden kararlaştırılan 300 tebliğden 6 tanesi Ermeni Soykırımına ilişkindi. Bu 6 tebliğ o zaman New Yor Times’ın da yazdığı gibi Türkiye’nin baskısıyla programdan çıkarıldı. İsrail Hükümeti ayıp bir şekilşde baskılara geçit verdi. Biz buna boyun eğmeyeceğimizi söylediğimizde, konferansı kapatmakla tehdit ettiler. Ancak onlar başarılı olmadılar. Çünkü bizde demokrasi var. Hata direnişimiz daha sonra “Eyl Review” dergisinde övgüyle karşılandı”.

Protesto metni sonunda Kudüs Holokost Enstitüsü tüm dünya Hükümetlerine; soykırım meselesinde; daha doğru olma, objektiflik ve şeffaflık çağrısında bulundu. Metin Enstitü Müdürleri; İsrael Çarni, prof. Yair Oron ve Mark Şerman tarafından imzalanmıştır.

H.Dz.

Yorumlar kapatıldı.