İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

EMPORİKİ BANKASININ YENİ SAHİBİ `KAFESCYAN´ FONU’NUN BİR ALT KURULUŞU

“Kaskat Kapital Holding” (KKH) dün oluşturduğu 3 yeni firma ve “Emporiki Bankasını” satın almasına ilişkin açıklamlarda bulundu. KKH İcra Md. Jonathan Stark kuruluşun Kafescyan Aile Fonu tarafından kurulduğunu, Ermenistan ve bölge ülkelerde batı standartlarında hizmet ve yatırımlara destek olmayıo amaçladığını söyledi.

Stark, Yunan “Emporiki Bankası”nın satın alınma işlemlerinin Ermenistan MB tarafından kaydı sonrasında adının “Kaskat Bank” olarak değiştirileceğini, Esas sermayesinin 6,5 milyon dolara çıkartılacağını ve bankanın fiziki şahıslara hizmette yoğunlaşarak, tüketim ve konut krediler, plastik kartlar pazarında faaliyet göstereceğini ifade etti.

Stark, Kafescyan Fonu dışında “Kaskat Kapital” in USAID, OECD ve Dünya Bankasıyla yakın ilişkiler içinde olduğunu da belirtti ve kuruluşlarında çalışan 70 kişinin 69’nun Ermeni olduğunun altını çizdi.

“Kaskat Credite”in ABD Hazine gazarntili borçlanma ve hisse senetlerini satacağını ve halihazırda gayrimenkul teminatlı kıymetli kağıtlar konusuyla uğraştığını ifade etti.

“Kaskat Insurance and Reinsurance” Sigorta Şirketiyse hayat ve hayat dışı alanlarda sigorta hizmetleri sunacak. Kuruluş aynı zamanda Ermenistan’da kurulan ilk reasürans şirketidir.

Stark yıl sonunda Kaskat bank’ın Gürcistan “Emporiki Bankasını”da satın alarak Gürcistan Pazarına gireceğini de belirtti.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.