İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Buyursunlar konferansı yapsınlar

Erdoğan: İptal anlamsız

Başbakan, Ermeni Konferansı’nın ertelenmesine ilişkin şu yorumu yaptı: Cemil Bey şahsi görüşünü açıkladı. Ertelemenin bir anlamı yok.

Buyursunlar konferansı yapsınlar

Başbakan Erdoğan, Kazakistan dönüşü Ermeni Konferansı’nın iptal edilmesine bir anlam veremediğini ifade etti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, yeni TCK değişiklikleri ve Ermeni Konferansı’nın ertelenmesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kazakistan dönüşü havaalanında basın toplantısı yapan Başbakan, gündeme oturan ertelenen Ermeni Konferansı ile ilgili olarak Bakan Cemil Çiçek’in söylediklerinin hükümetin görüşü olmadığını belirterek, “Cemil Bey’in açıklamaları şahsi görüşüdür. Bu organizasyonu, Cemil Bey’in açıklamaları nedeniyle iptal etmenin bir anlamı yok. Buyursunlar, çalışmalarını yine yapsınlar” dedi. Erdoğan, Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in açıklamalarıyla TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın farklı yöndeki yaklaşımın çelişki oluşturduğu sorusu üzerine şunları söyledi:

‘CHP, MIZMIZ ÇOCUK GİBİ’

“Bu, hükümetin iki ayrı açıklaması değildir. Bülent Bey hükümette değil, Parlamento Başkanı’dır. Şahsi görüşünü yansıtmıştır. Saygılıyız. Cemil Bey hükümetimizin sözcüsüdür. Ama yaptığı açıklama bir hükümet açıklaması değildir. Kişisel açıklamasıdır.” Konferansın organizasyonunu yapanların, Çiçek’in açıklamasından sonra konferansı ertelemelerini de eleştiren Erdoğan, Adalet Bakanının açıklamasından sonra konferansı düzenleyenlerin de ‘açıklamalarını yaparak işlerine devam etmeleri gerektiğini’ vurguladı.Öte yandan Erdoğan, Kazakistan gezisinin son gününde gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, yeni TCK değişiklikleri görüşmelerinde AK Parti’nin “izinsiz Kuran kursları”yla ilgili verdiği önergeye tepki gösteren CHP için ‘mızmız çocuklar gibi’ benzetmesi yaptı. Kazakistan’da gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Erdoğan, türban yasağıyla ilgili AİHM’de yapılan savunmadan Nazım Hikmet’in şiirini okuduğu için gözaltına alınan öğrenciye kadar çeşitli konularda soruları da yanıtladı.

‘EV ALMAM YASAK MI?’

Erdoğan, İstanbul Üsküdar’daki eviyle ilgili olarak da şunları söyledi: “İstanbul’da ev arıyoruz, inşallah beraber bulacağız. Ben hiçbir şey almış değilim. Benim gayrimenkul almam yasak mı? Doğru, gayrimenkule yatırım yapacağım. Komşularım merak etmiyor, o sizin merakınızdan kaynaklanıyor.”

Ergun AKSOY / ALMATI

Yorumlar kapatıldı.