İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nasıl ‘vatan haini’ oldum?..

Bekir COŞKUN

BEN ne zaman ‘vatan haini’ olacağımı bilirim.

Türkiye’nin en hırsız birisini ülkenin başına getirdiklerinde ve bunu fark ettiğimde ben ‘vatan haini’ olmuştum.

Sık sık böyle ‘vatan haini’ olurum.

Sonra bankaları soydular… Daha dün açıklandı, 19 milyon insanı yoksulluk sınırının altında yaşayan bu ülkede, yetimlerin tam 70 milyar dolarını çaldılar.

Kim vatan haini?..

Ben…

*

Ya da diyelim ki dinimizin siyasete-ticarete alet edilerek kötü amaçlar için kullanılmamasını istedim, kullananları eleştirdim. Yüce duyguların kir götürmeyeceği, hırsızlığı ve sahtekárlığı kanıtlanmış insanların dinden-imandan ellerini çekmeleri gerektiğini anlatmaya çalıştım.

Ne oldum o zaman?..

Káfir vatan haini…

*

Kimi açıkgözlerin İstanbul’un ormanını kesip, sanki başka yer yokmuş gibi bir katakulli ile içme suyu havzasına Formula 1 pisti yapmalarından mı yakındım?..

Bunu yapanların suiistimalden-yolsuzluktan yargılanmakta olduklarını, spor adına büyük bir vurgunun ortaya çıkmasından rahatsız olduğumu mu okurlarımla paylaştım?..

O zaman yine ne olmuş oldum?

Vatan haini…

*

İşte, Ermeni meselesi…

Adalet Bakanı, ‘Ermeni meselesini tartışacakları’ peşin ‘vatan haini’ ilan etti mi?

Etti…

Ben de dünkü yazımda Ermeni soykırım tezini asla kabul etmek istemeyen birisi olarak ‘Sırf tartışma yasağı koyarak, sırtımızdaki bu ağır suçlamayı ortadan kaldıramazsınız’ dediğim için ‘vatan haini’ oldum mu?..

Oldum…

*

‘Bu kir-pas ile, bu yobazlıklarla AB’ye giremezsiniz’ dediğimde de Türkiye’yi bu hale getirenler değil, ben ‘vatan haini’ olmuştum.

İşte AB’ye giremiyorsunuz.

Doğrusunu isterseniz bu yazımda da ‘vatan haini’ olmuşumdur gibi geliyor bana.

Potansiyel vatan haini…

Yorumlar kapatıldı.