İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU’NDAN AÇIKLAMA

Üniversitelerin temel işlevlerinden biri de, araştırmalar sonunda elde edilen bilgilerin yaygınlaştırılmasıdır. Yaygınlaştırma işlemi de her türlü bilimsel yayın, konferans ve toplantı gibi etkinliklerle gerçekleştirilir. Bilimin gereği olarak, bu süreçte her türlü düşünce ve görüşün yer bulabilmiş olması beklenir.

Oysa, 25 – 27 Mayıs 2005 günlerinde Boğaziçi, Sabancı ve Bilgi üniversiteleri öğretim üyelerinin ortak girişimiyle Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenmiş olan “İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları” başlıklı konferansın Hazırlık Komitesince yapılan 17 Mayıs 2005 tarihli basın açıklamasında konferansın amacı, “…Türkiye’nin kendi bilim ve düşünce insanlarının, resmi tezlerden farklı seslerini topluca yükseltmeleri, katkılarını ortaya koymaları zamanı gelmiş bulunuyor” şeklinde ifade edilmiştir. Bu ifadeler ve bu ifadeleri destekleyen Hazırlık Komitesinin bazı üyelerinin açıklamaları, bu toplantıda konu ile ilgili başka görüş ve düşüncelere yer verilmediğini göstermektedir.

Sözkonusu toplantının, yukarıda nitelikleri tanımlanan bilimsel toplantılardan birisi olamayacağı kanısına ulaşılmıştır. Böylesi oluşumların, üniversite ortamlarında yer bulması, Türk yükseköğretimi adına bir talihsizlik olarak değerlendirilmiştir.

Yorumlar kapatıldı.