İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni konferansına erteleme

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, “İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri” başlıklı konferansın ertelendiğini açıkladı.

İstanbul
AA

24 Mayıs 2005— Üniversiteden yapılan açıklamada, konferans başlamadan ciddi ithamlarla karşılaştıkları ve bu yüzden erteleme kararını aldıkları belirtildi.

Boğaziçin Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Bilgi, Boğaziçi ve Sabancı üniversitelerine mensup öğretim üyelerinin ortak girişimiyle ve BÜ’nin evsahipliğinde bilimsel bir tartışma ortamı olarak tasarlanan konferansla ilgili olarak BÜ’nin ciddi ithamlarla karşı karşıya kaldığının üzüntüyle görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi: “Henüz gerçekleştirilmemiş olan bir konferansın içeriğiyle ilgili peşin hükümler öne sürülmesinin, bir devlet üniversitesinin bilimsel özgürlüğünü zedeleyeceğinden kaygı duyuyoruz.

Bu şartlar altında ve toplantıyı gerçekleştirmenin doğurabileceği sonuçlar karşısında toplantının ertelenmesinin daha uygun olacağına karar verdiğimizi Türkiye kamuoyuna bildiririz.”

Yorumlar kapatıldı.