İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çiçek’ten Ermeni konferansına tepki

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Boğaziçi Üniversitesi’nde Halil Berktay, Murat Belge gibi aydınların katılacağı Osmanlı Ermenileri konferansına tepki gösterdi.

Ankara
NTV

24 Mayıs 2005— Konferansa sert çıkan Bakan Çiçek, “Bu Türk milletini arkadan hançerlemektir. Keşke dava açma yetkimi devretmeseydim” dedi.

Çiçek, Meclis Genel Kurulu’nda CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ ile AKP Aksaray Milletvekili Ramazan Toprak’ın Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen Ermeni meselesi konferansına ilişkin gündem dışı konuşmalarını yanıtladı.

Çiçek, Türk milleti kadar eli ve vicdanı temiz, alnı ak bir millet daha olmadığını, buna tarihin ve arşivlerin de şahit olduğunu söyledi.

Dünyanın hiçbir ülkesinde üniversitelerin özerklik ve özgürlüğünün “sorumsuzluk” diye yorumlanamayacağını belirten Çiçek, bu konferansın tam bir sorumsuzluk ve ciddiyetsizlik olduğunu ifade etti. Bu konuda YÖK’ün ne yapacağını merak ettiğini söyleyen Çiçek, Hükümet olarak yapabilecek bir şeyleri olmadığını söyledi ve “Keşke Adalet Bakanı olarak dava açma yetkimi devretmeseydim” dedi.

Yorumlar kapatıldı.