İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Chirac´tan mektup

DHA – PARİS – Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı harekete geçen Fransa’daki Ermeni lobisine cevaben yazdığı mektupta, “Fransa 1915 soykırımını tanıdı, Türkiye’nin de kendi payına bu hafıza ödevini yerine getirmesini bekliyor” dedi.

Chirac, dün Ermeni Dernekleri Federasyonu internet sitesinde yayımlanan mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Fransa, 1915 soykırımını tanıdı ve Türkiye’nin de kendi payına bu hafıza ödevini yerine getirmesini bekliyor. Bunun zorunluluğunu anlayacağından eminiz, çünkü Kopenhag Kriterleri’nin ruhu bunu gerektirir. Bu acı, ama zorunlu olan hafıza çalışmasını yapmak, kaybolan herkesin sesini duyurabilmek önemlidir. Bu yüzden 22 Nisan’da Başkan Koçaryan (Ermenistan Devlet Başkanı) ile Komitas Anıtı’na gittim.

Ankara’nın dikkatini Yeni TCK’nın bazı ‘kabul edilemez’ maddelerine de çekmek istiyorum. AB değerleriyle çelişen hafıza ödevinin önüne engel konamaz. Fransa bu konuda çok titiz olacak.”

Chirac, mektupta, AB ve Fransa’nın talebinin Türkiye’nin insan hakları, barış, demokrasi gibi Avrupa değerlerini uygulamasının olduğunu savundu.

Yorumlar kapatıldı.