İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İSVEÇ’TE `ERMENİ MİMARLIĞI´ SERGİSİ

İsveç Ermeni Kuruluşları Birliği (İEKB), Ermeni Kilisesi ve diğer kültürel kuruluşların girişimi, Soykırımın 90. yılı vesilesiyle, İsveç’in ikinci kenti Gotenberg’de 10-13 Mayıs tarihlerinde “Güney Kafkasya’da Ermeni Mimari Mirası” başlıklı bir sergi düzenlendi. Sergide Türkiye sathına dağılmış ve çokları 1915 ve sonraki yıllarda yokedilmiş bulunan Ermeni mimari anıtları da sergide dakkate alındı. Sergide Avrupa toplumuna nasıl bir ülkenin kendilerine üye olmayı arzuladığı gösterilmek amaçlanırken, konuya ilişkin yapılan basın duyurusunda, sergi açılış töreninde Ermeniler dışında İsneç yerel yönetimlerinden, katolik, ortadoks ve sırp kiliselerinden de temsilciler hazır bulundular.

Gevorg Artin ve Gotenberg Ermenileri temsilcisi Ketrin Hakobyan’ın konuşmalarından sonra söz alan “Kılıç Yılı” kitabının yazarı Bertil Bengtson, Soykırımı tanıyana dek Türkiye üzerinde baskıların sürdürülmesi zorunluluğundan bahsetti.

Düzenlenmesine “Avrupa Ermeni Asamblesi”, “Ermeni Mimari Araştırmaları Merkezi” ve “Bilta” İsveç Eğitim Kurumunun da destek olduğu sergi once Avrupa Parlamentosu’nda, daha sonra Oslo’da (Norveç) ve İsveç’in diğer kentlerinde düzenlenmiş, Mayıs sonundaysa Letonya’nın başkenti Riga’da yapılması öngörülmekte.

H.Dz.

Yorumlar kapatıldı.