İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniye İngiliz Desteği

Birinci Dünya Savaşı”nda Ermenileri silâhlandırarak Doğu Anadolu”da yüz binlerce Türk”ün katledilmesine neden olan İngilizler bu kez de sözde Ermeni soykırımı iddialarına sponsor oluyorlar.

Sözde Ermeni soykırımı iddialarını desteklemek için Ermenistan”da düzenlenmesi planlanan konferansa İngilizlerin ünlü markaları HSBC Bank ve Biritish Airways”in sponsor olduğu bildirildi.

Türkiye aleyhinde dünya çapında kampanya yürüten Ermeni diasporasının 27-28 Mayıs”ta Erivan”da düzenleyeceği ikinci konferansta 90 yıl önce işlendiği iddia edilen soykırımı için çalışma merkezi kurulacak.

Diğer yandan büyük tepki toplamasına rağmen Türkiye”de Boğaziçi Üniversitesi”nde 25-27 Mayıs tarihleri arasında “Osmanlı Ermenileri, Bilimsel Sorumluluk ve DemokrasiSorunları”başlıklı oluşturulacak konferas ile çakışıyor Bu konferansa çoğunlukta Türklerin sözde Ermeni soykırımı yaptığı iddialarının savunucularının katılacak olması dikkat çekici bulundu.

Ermenistan”daki 2”nci Diaspora Konferansı”nın bir başka girişimi ise sözde soykırıma ait müze kurmak.

Ermeni diasporasının resmi internet sitesi olan www.armeniadiaspora.com sayfasında konuyla ilgili haber yayınlandı.

Haberde HSBC ve İngiliz Havayolları”nın desteklediği proje ile Ermeniler geniş bir diaspora ile ulus devlet olarak millî bilinç oluşturulmasının ve millî hedeflerinin öğretilmesi sağlanacağı vurgulanıyor.

Ayrıca, Müfredat Komitesi Ermenistan”daki eğitimcilerle bir forumda bir araya gelecek ve burada Ermenilerin dil, din, kültür ve tarihlerini nasıl hangi yöntemlerle öğrenecekleri anlatılacak.

Erivan”da dünya çapında bir sağlık merkezi kurulacak.

Bu proje ile Ermenistan”da sağlık seviyesi yükseltilecek (Şu anda Ermeni hastalar Türkiye, Azerbaycan, İran ve Gürcistan”da tedavi oluyor).

Ermeni çalışmaları için kaynaklar oluşturacak bir sanal üniversite kurulacak.

Bu sayede Ermenistan dünya çapında çok değerli çalışmalara ulaşabilecek.

Ermenilerin kültürel, sanatsal geçmişleri, arşivler, Ermeni efsaneleri, rivayetler gibi geçmişe dair tüm bilgiler bu müzede bulundurulacak.

Müze inşaatını Ermeni hükümeti yürütecek deniliyor.

Azerbaycanlı siyasetçi Ruşen Nevruzoğlu, PKK-Ermeni-sözde dinci örgütleri birleştiren Hoybun terör örgütünün emrinde 2 milyar dolardan fazla para ve 2 banka bulunduğu ve bu bankaları HSBC”nin finanse ettiğini iddia etmişti.

İstanbul”da 20 Kasım 2004 tarihinde İngiliz kökenli HSBC bankası ve Konsolosluğu önünde patlatılan bombalarla ilgili bir açıklama yapan Azerbaycan”ın tanınmış siyasi simalarından Ruşen Nevruzoğlu, Sinagog ve HSBC önündeki patlamalarda Kürtler, Ermeniler ve radikal İslamcıların birlikte hareket ettiğini, bunların ardında da “Hoybun” teşkilatının bulunduğunu söylemişti.

Tarih sahnesine 1922 yılında çıkan ve Ermenilerin oluşturduğu Hoybun terör örgütünün, Türk düşmanı gizli eller tarafından yeniden hortlatılmak istendiğini belirten Nevruzoğlu, bu kanlı örgüt hakkında geniş bilgi vermişti.

Türkiye”deki terör eylemleriyle ilgili olarak ilginç yaklaşımlarda bulunan Nevruzoğlu, Ermeni terör örgütü Hoybun”un bankalarına başta HSBC olmak üzere çeşitli İngiliz bankalarının finansör olduğunu belirtmişti.

Patlamaların ise Türkiye”yi dinci terör kullanılarak dış politikada yıpratmak maksatlı bir danışıklı dövüş olduğunu vurgulamıştı.

Dünya üzerinde 79 ülkede faaliyet gösteren HSBC Bankası tamamı yabancı sermaye ile 1990 yılından itibaren Türkiye”de faaliyete geçti.

O dönemki adı Midland Bank A.Ş olan banka 1999 yılından sonra önce adını uluslar arası düzeyde kullandığı HSBC”ye çevirdi, ardından da 2000 Kasımında başlayan ve 2001 Şubat”ında tavan yapan ekonomik kriz ile birlikte hızla büyümeye başladı.

BDDK”nın el koyduğu Beşinci büyük Türk bankası olan Halit Cıngıllıoğlu”na ait, yerli sermayeli Demirbank T.A.Ş.”yi satın alarak bankacılık sektöründeki pazar payını genişleten HSBC”nin merkezi İngiltere”de bulunuyor.

Türkiye”de 3 katrilyon liralık aktif büyüklüğe sahip olan bankanın Haziran 2003 itibarıyla Dünya genelindeki aktifi 983 milyar doları aşıyor.

Türkiye”de 159 şube ve 3421 personelle çalışan bankanın dünya genelinde 9500 şubesi ve 215 bin çalışanı bulunuyor.1996”da Erivan”da (Revan) faaliyete geçen HSBC Bank”ın Ermenistan”da üç şubesi ve bir ATM makinesi bulunuyor.

Yorumlar kapatıldı.