İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİKLİK MAKAMI 544 YAŞINDA

Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin 544. kuruluş yıldönümü 14 Mayıs 2005, Cumartesi günü 16.00’da Surp Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi’ndeki törenlerle kutlandı.

Patrik Hazretleri, Patriklik binası girişinden düzenlenen dini geçitle saat 16:15’de Patriklik Merkez Kilisesi’ne gelerek akşam dualarını yönetti.

Törende Patriklik rahipleri, kahanalar ve sargavaklar hazır bulundular. Törende ayrıca cemaat kurumları temsilcileri ve cemaat üyeleri hazır bulundular.
Akşam dualarının ardından, Patriklik Makamı’nın bekası, geçmişte Patrikliğe hizmet eden din görevlilerinin ve Patrikliğe destek veren hayırseverlerin ruhlarının huzuru için dualar edildi.

Patrik Hazretleri tören sonunda vaaz ederek, Ermeni Kilisesi’nin dört hiyerarşik merkezi, bunların kuruluş tarihi ve bunlarla ilgili nizamlar hakkında kısa bilgiler sundu, özellikle Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin kuruluşu üzerinde durdu. Patrik Hazretleri daha sonra ruhani ilham ve ruhani çağrı konularına değinerek, özellikle gençleri Kilisemiz ve ruhani değerler konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı.

Törenden sonra ruhanilerin düzenlediği geçit töreni ve “Gentanarar Asdvadz” ilahisi eşliğinde Patrik Hazretleri Patrikhane’ye geçti.

Dualardan sonra, tüm davetliler, Patrikhane bahçesinde düzenlenen kutlama kokteyline katıldılar.

Yorumlar kapatıldı.