İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İmama Ermeni dersi

Yurtdışında görev alacak din görevlileri, özelikle sözde Ermeni soykırımı konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bilgilendirilecek. Görevlilere, gidecekleri bölgeyi tanıtan dersler de verilecek.

DİYANET İşleri Başkanlığı, yurtdışına gönderilecek din görevlilerini, birer diplomat gibi bilgiyle donatacak. Din görevlileri, özellikle ‘sözde Ermeni soykırımı’ iddialarına karşılık vermek için bilgilendirilecekler.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez, yurtdışında görevlendirilecek ateşe ve müşavirlere, gidecekleri bölgeyi daha iyi tanımaları amacıyla ‘Bölge Bilgisi Dersi’ verdiklerini açıkladı. Görmez, bu çerçevede, Avrupa’nın çeşitli kentlerinde çalışacak din görevlilerine, şu derslerin verileceğini söyledi:

‘İslam ve İnsan Hakları Öğretisi, Aktüel Hıristiyanlık ve Kurumları, AB’ye Uyum Sürecinde AB Müktesebatı, AB’ye Entegrasyon Çalışmaları, Batı’nın İslam İmajı ve İslam Fobisi, Dini Rehberlik ve Yaygın Din Eğitimi, Araştırma Teknikleri ve Bilgi Teknolojisi, Genel Davranış ve Nezaket Kuralları, Müzakere İlişkileri.’

ERMENİ DOSYASI

Görmez, görevlilere Ermeni dosyası konusunda da bilgi verildiğini kaydetti. Görmez ‘Dosyanın içinde, ‘Ermenilere yönelik bir soykırımın olmadığı, herhangi bir soykırımın sözkonusu olması için devlet politikası gerektiği, ancak Osmanlı’da sistemli bir durumun bulunmadığı’ görüşüne yer veriliyor’ dedi.

DİĞER DERSLER

Görevlillere verilecek dersler arasında, ‘Dünya Terörü ve Şiddet, Ortadoğu ve Ege Sorunu, Milliyetçilik, Küreselleşme, Azınlıklar Kavramı, Türkiye’de Azınlıklar Sorunu, Medya İle İlişkiler’ de yer alıyor.

Yorumlar kapatıldı.