İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`TÜRK-ERMENİ SINIRI AÇILMALI´

Milliyet gazetesi 16 Mayıs tarihli sayısında Varşova’da, duyurulduğu üzere öngörülen Koçaryan-Erdoğan buluşması öncesinde Ermenistan Dışişleri bakanı Vartan Oskanyan’la yaptığı röportajı yayımladı. Milliyet; Oskanyan’ın Türkiye’yle ilişkilerin normalleşmesi halinde soykırım meselesini tartışmaya hazır olduklarını söylediğini yazdı.

Ermenistan dışişleri bakanı aynı zamanda iki ülke arasında oluşturulacak hükümetlerearası komisyondan iki ülke sınırının açılmasının beklendiğini de vurguladı ve “Eğer komisyon ilişkilerin normalleşmesini değerlendirecekse 6 ay daha bekleyebiliriz. Ancak Ermenistan-Türkiye sınırı zorunlu olarak açılmalı” dedi.

Oskanyan Koçaryan-Erdoğan mektuplaşması sonrası “tarihçilerin mi yoksa devletlerarası komisyonun mu?” öncelik kazandığı sorusuna “Belki ikisi de, Eğer iki ülke ilişkilerinin normalleşmesi için Hükümetlerarası komisyon oluşturulursa, tarihçilerden oluşacak bir alt komisyonun da düşünülebileceğini, ancak normalleşmenin zorunlu önşartının sınırın açılması olduğunu” söyledi.

“Sınırın açılması da önşart değil mi?” Milliyet’in sorusuna Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan “Bu böyle algılanmamalı, zira sınır açılmadan hiçbir ilişki normalleşemez. Kıbrıs ve ege sorunlarına rağmen Türkiye-Yunanistan ilişkileri sürmekte. Türk-Ermeni sınırının kapalı olması Dünya’da garip bir durum” anlamlı yanıtını verdi.

H.Ç.

Yorumlar kapatıldı.