İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

II. ALTIN KAYISI FİLM FESTİVALİ KATILIMCILARININ SATISI ARTIYOR

“Altın kayısı” Film Festivali Md. Harutyun Haçadryan bu yıl ikincisi düzenlenecek Altın Kayısı Film Festivali’nin 12-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleşeceğini ve şu ana değin 45 ülkeden film yapımıcılarının katılım için başvurdsuğunu söyledi.

Geçen yıl Ararart filmiyle birinciliği kazan Atom Egoyan jüri başkanlığını olurken üyelerse, Klod Miller, Yos Stelling, Simon Filt, Peter vin Tonik ve tanınmış diğer şahıslar olacak. Şeref konuklarıysa Kşiştov Zanus, Abbas Kiarostami, Nikita Mihalkov vd. Olacak.

Festival kapsamında “Diyalog aracı olarak sinema sanatı” temalı uluıslararası bir seminer de düzenlenirken, sinema ustaları sinema dersleri verecek, film tahlilleri yapılacak.

“Altın kayısı” Sinema Geliştirme Fonu, Ermenistan Kültür Bakanlığı, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, “HayFilm” Film Stüdyosu, Ermenistan Sinema uzman ve gazetecileri birliği, Sergey Paracanov Ev-Müzesi’nin kurucuları olduğu “Altın Kayısı” Film Festivali’ne geçen yıl 70’den fazla yabancı sinema adamı ve 20 farklı ülkeden 150 film katıldı.

R.P.

Yorumlar kapatıldı.