İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

POLONYA AVRUPA KONSEYİ ZİRVESİ

Varşova’da Koçaryan-Aliyev ve Koçaryan-Erdoğan buluşmaları öngörülmekte

16-17 Mayıs’ta Polonya’nın başkentinde düzenlenen 3. Avrupa Konseyi liderler zirvesinde gündemi 3 konu işgal etmekte: AB ve Avrupa değerleri, Avrupa toplumunun öncelikli meseleleri ve 800 milyonluk Avrupanın “mimari” geleceği.

Ermenistan Devlet başkanı basın ofisinden bildirilen habere göre, 15 mayıs’ta Varşova’ya hareket edecek olan Robert Koçaryan, birt izi ülke liderleriyle ikili temaslarda bulunacak. Zirve çerçevesinde Minsk Grubu eşbaşkanlarının önerisiyle Robert Koçaryan-İlham Aliyev buluşması da öngörülmekte.

Rus eşbaşkan yuri Merzlyakov, Azerbaycan ANS Tv’ye yaptığı açıklamada Koçaryan ve Asliyev buluşmasının 15 Mayıos akşamı gerçekleşeceğini, bugün ise Minsk Grubu eşbaşkanlarının Polonya’da Ermenistan dışişleri Bakanıyla buluşacağını söyledi. Eşbaşkanlar Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Ьamedyarov’la 27 Nisan’da Frankfurt’ta görüşmüşlerdi.

Zirve çerçevesinde Ermenistan devlet başkanı ve Türkiye başbakanı Recep Tayyip erdoğan’ın buluşması da beklenirken, resmi Erivan konuya ilişkin bir kesinlik olmadığını iddia ederken Türk basını buluşmanın olası olduğunu yazmaktalar.

T.H.

Yorumlar kapatıldı.