İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Önce Aliyev’le Koçaryan’la belki

Uğur ERGAN / ANKARA

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yarın Varşova’da başlayacak olan 3. Avrupa Konseyi Zirvesi sırasında Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan ile görüşmesi beklenmesine rağmen, Erdoğan’ın ikili temas programında bu görüşme yer almıyor.

Varşova’ya bugün gidecek olan Erdoğan’ın ikili görüşmelerine ilişkin resmi programında Koçaryan yerine Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’e yer verildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yürütülen temasları dikkate alan Erdoğan, bu temaslarda gelinen noktayı öğrenmek için Aliyev’le görüşmeyi yeğledi. Erdoğan’ın Aliyev’den alacağı bilgiler ışığında Koçaryan’la görüşüp görüşmeyeceği Varşova’da netlik kazanacak.

GÜNDEM 5+1+1

Azeri ve Ermeni yetkililer arasında kısa süre önce Prag’da yapılan görüşmelerde Erivan yönetiminin işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ’ı kuşatan yedi bölgeden ‘5+1+1’ formülüyle çekilme önerisi, Erdoğan-Aliyev buluşmasında önemli yer tutacak. Erdoğan bu görüşmede Ermeni tarafının önerisiyle ilgili Aliyev’den kapsamlı bilgi alıp, Bakü yönetiminin düşüncelerini dinleyecek.

Şekerleme salgını

BAŞBAKAN Erdoğan dün Şanlıurfa’da 1. GAP İş ve Yatırım Forumu’nda yorgunluk ve sıcaktan Turizm Bakanı Atilla Koç’la böyle uyukladı. Ancak alkışlar, şekerlemeyi bitirdi. Erdoğan, ‘Haleplibahçe’ projesinin temelini de attı. Başbakan, projenin sevgi, kardeşlik ve umut bahçesi olacağını söyledi. Ancak bahçeye cami, kilise ve havra yapılmasından tartışmalar nedeniyle vazgeçildi.

Yorumlar kapatıldı.