İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Arınç: `Türkiye, bölgesinde huzur ve güven unsuru´

Canberra – TBMM Başkanı Bülent Arınç, Avustralya Başbakanı John Howard ve Dışişleri ve Ticaret Bakanı Alexander Downer ile görüştü.

Arınç’ın Howard ile görüşmesi basına kapalı olarak yapıldı ve 35 dakika sürdü. Arınç, Howard’ın Anzak törenlerine katılmaktan mutlu olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeden memnun kaldığını ve Erdoğan’ın Avustralya’ya ziyaretini dört gözle beklediğini söylediğini aktardı.

Arınç, Ermeni soykırımı iddialarından Türkiye’nin üzüntü duyduğunu belirttiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Bazı ülkelerde bu konuda kararlar alındığını üzüntüyle görüyoruz. Birinci Dünya Savaşı şartlarında cereyan etmiş acı olaylar hepimizi üzmüştür. Ama Türkiye soykırım yapmamıştır. Tarihte yaşanmış olayları tarihçilere bırakmamız lazım. Parlamentolar bu konuda kararlar almamalı. Yeni Güney Galler ve Ryde’da böyle kararlar alındığını duyduk. Bundan dolayı üzüntümüzü ifade ediyoruz.”

Arınç, bu sözleri üzerine Başbakan Howard’ın, “Evet haklısınız, ama Avustralya’da birçok etnik grup var. Önemli olan hükümetler arası ilişkidir. Bu konuda Türkiye ile Avustralya arasında bir sorun yok” dediğini kaydetti.

Arınç,”Anzak gününe sadık kalmadan Türkiye’yi ziyaret etmelisiniz. Turizm alanında Avustralya ile işbirliği yapabiliriz. Türkiye bölgesinde huzur, güven ve istikrar unsurudur. Çevresindeki olumsuzluklardan Türkiye etkilenmemektedir. Terörizme karşıyız, demokrasi ve barış istiyoruz”dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.