İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Koçaryan görüşmesine Karabağ şartı

Ermenistan’la ilişkiler konusunda adım atmaya hazırlanan Türkiye, gözünü Azerbaycan ile Ermenistan arasında Yukarı Karabağ konusunda süren görüşmelere dikti.

NTV

12 Mayıs 2005— Diplomatik kulislere göre, Başbakan Erdoğan’ın önümüzdeki hafta Varşova’da Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan ile görüşüp görüşmeme kararında Karabağ konusunda yaşanabilecek gelişmeler etkili olabilir.

Erivan ile ilişkilerin normalleşmesi için arayış içinde olan Ankara, Ermenistan ile Azerbaycan arasında Yukarı Karabağ konusunda devam eden görüşmelerin sonuçlarını bekliyor. Edinilen bilgilere göre, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Azar Azimov iki gün önce Ankara’ya gelerek, Minsk sürecindeki son gelişmelere ilişkin bilgi verdi.

ERMENİSTAN KADEMELİ ÇEKİLMEDEN YANA

Ankara’ya yansıyan bilgilere göre Ermenistan’ın, Yukarı Karabağ’da işgal ettiği topraklardan çekilmesi konusunda yeni bazı formüller gündemde. Azerbaycan, Ermenistan’ın Yukarı Karabağ’daki işgal edilmiş toprakların tümünden hemen çekilmesini talep ediyor. Ermenistan’ın ise kademeli çekilme yönündeki formüle sıcak baktığı öğrenildi.

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile Ermeni meslektaşı Robert Koçaryan’ın önümüzdeki hafta Varşova’da yapılacak olan Avrupa Konseyi Zirvesi’nde görüşmeleri durumunda Karabağ konusunda önemli mesajlar çıkabileceği beklentisi hakim.

Varşova’da gerçekleşip gerçekleşmeyeceği kesinlik kazanmayan sadece Aliyev-Koçaryan görüşmesi değil. Başbakan Erdoğan’ın Ermenistan Cumhurbaşkanı Koçayan ile görüşmesi konusunda da henüz bir girişim yapılmadığı belirtildi. Diplomatik kulislere yansıyan hava, Erdoğan’ın Varşova’da Koçaryan ile görüşüp görüşmeme kararında Aliyev-Koçaryan görüşmesinin de etkili olacağı yönünde.

Yorumlar kapatıldı.