İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Belçika´da Türk toplumu siyasileri uyarıyor

Brüksel – Belçika’da Federal Meclis’te oylanarak kabul edilen ve Senato’nun onayına gönderilen bir yasa değişikliği tasarısında, sözde Ermeni soykırımını reddedenlerin 8 gün ila bir yıl hapis, 26 ila 5 bin avro para cezasına çarptırılmasının öngörülmesine karşı tepkiler artarak devam ediyor.

Belçika’daki işadamlarını bir araya getiren Türk Özel Sektör Dostluk Grubu (TÖSED) da, Senato başkanı ve üyelerine ilettiği bir mektupla, Brüksel hükümetini ve siyasi çevreleri uyaran sivil toplum örgütlerine katıldı.

TÖSED Yönetim Kurulu, mektubunda, bu tasarıya ve Ermeni tezlerini ön plana çıkaran değişiklik önergelerine ilişkin endişelerini dile getirerek, kurum olarak Türkiye-Belçika ilişkilerine ve bu ülkedeki Türk toplumunun uyumlu yaşamına verdiği önemi hatırlattı.

Mektupta, yüz yıla yakın bir süre önce, Birinci Dünya Savaşı sırasındaki trajik olayların tarihçiler tarafından ayrıntılı olarak incelenmesi gereği üzerinde duruldu ve Türkiye’nin bu yöndeki önerisinin cesaret verici bir süreç başlattığı belirtilerek, bu sürece zarar verecek siyasi girişimlerden kaçınılması istendi.

TÖSED’in mektubunda, soykırım gibi ağır bir ithama hedef olan tarafın, yetkili ve uzman bir heyet karşısında savunma hakkı olması gerektiği belirtildi, siyasi kararlar ve yargısız infazların adalet kavramına ters düştüğü vurgulandı.

Mektupta, bu tür girişimlerin Türk ve Ermeni toplumları arasındaki ilişkilere verdiği zarara da işaret edildi ve Senato’nun, bu yasa tasarısını incelerken dikkatli olması çağrısına yer verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.