İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler, Belçika Senatosu’na başvurdu

Ermeni “soykırımını” reddedenlere hapis ve para cezası öngören Belçika kanun tasarısını daha da ağırlaştırmak için Senato’ya başvuru yapıldı. Tasarının Senato’da tekrar görüşülerek ağırlaştırılması için 15 imzaya ihtiyaç duyan Ermeni lobisi dün 19 imza ile Senato’ya müracaat etti.

19 imzalı başvuru “inkarcılara” cezayı kolaylaştırmayı hedefliyor. Kanun tasarısında cezanın verilmesi için milletlerarası bir mahkemenin kararına ihtiyaç duyuluyor. Ermeni “soykırımını” kabul eden herhangi bir milletlerarası mahkeme kararı olmaması Ermeni tasarısının tatbikini zorlaştırıyor. Bu yüzden Ermeni lobisi tasarıdan bu maddenin çıkarılmasını istiyor.

19 imzalı değişiklik teklifi öncelikle 17 üyeli Adalet Komisyonu’nda ele alınacak. Türk asıllı Fatma Pehlivan’ın yedek üye olduğu Adalet Komisyonu’nda değişiklik önergelerinin kabul edilmesi için 9 oya ihtiyaç var. Adalet Komisyonu 3 Flaman Sosyalist, 3 Valon Sosyalist, 3 Flaman Liberal, 2 Valon Liberal, 2 Flaman Hıristiyan Demokrat, 1 Valon Hıristiyan Demokrat ve 2 ırkçı Flaman Menfaati senatörden oluşuyor. Flaman ve Valon Sosyalistlerin değişiklik önergelerine “hayır” demeleri bekleniyor. Değişiklik önergesinin komisyonda reddedilmesi için 3 senatörün daha desteğine ihtiyaç var. Komisyonun Ermeni lobisinin talepleri doğrultusunda karar vermesi durumunda Senato Genel Kurulu’nun da tasarıyı onaylaması bekleniyor.

Selçuk Gültaşlı, Vedat Denizli; Brüksel

Yorumlar kapatıldı.