İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Koçaryan’la görüşme kesin değil’

Başbakan Erdoğan, Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’la görüşme konusunda “Şu anda kesinleşen bir şey yok” dedi.

NTV

8 Mayıs 2005— İkili bir görüşmenin gündemde olmadığını belirten Erdoğan, ileride olmaması için neden bulunmadığını söyledi.

Moskova’ya giden Erdoğan, İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 60’ıncı yıldönümü törenlerine katılacak. Esenboğa’da kısa bir açıklama yapan Erdoğan, ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Putin ve diğer bazı ülkelerin liderleriyle görüşeceğini söyledi.

Erdoğan, Rusya’da Ermenistan Devlet Başkanı Koçaryan’la görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin bir soruya da “Şu anda kesinleşen bir şey yok. Talep de yok. Yarınki merasimde birbirimizi gördüğümüz zaman tokalaşırız” dedi.

Görüşmenin şu anda gündeminde bulunmadığını belirten Erdoğan, “İleride olmaması için sebep yok. Sebep doğarsa o ayrı” ifadesini kullandı.

Başbakan, Ermenistan’ın üzerine düşen görevleri yerine getirmesi durumunda Türkiye’nin de adil ve kalıcı çözüm için üzerine düşeni yapacağını söyledi.

Başbakan ayrıca, Ermeni soykırımı iddiaları konusunda karar alan, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma için, Putin’e sitem iletecek misiniz sorusunu da “Bu konuları en iyi şekilde görüşürüz” sözleri ile yanıtladı.

Yorumlar kapatıldı.