İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Belçikalı Türkler Ermeni tasarısına karşı yürüdü

Ermenilerin 24 Nisan’da Brüksel’deki Türk Büyükelçiliği önünde Türk bayrağını yakması dün aynı kentte düzenlenen ‘Türk Bayrağına Saygı’ yürüyüşüyle protesto edildi.

Belçika’nın değişik bölgelerinden gelen yaklaşık 5 bin Türk, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe destek verdi. Belçika Türk Platformu öncülüğünde tertip edilen “Bayrağa Saygı” yürüyüşü, Türk Mahallesi olarak bilinen Schaerbeek semtindeki Place de la Reine meydanında başladı. Tertip Komitesi’nin Brüksel’in daha merkezî bir yerinde yürüyüş talebinin Brüksel makamları tarafından geri çevrildiği öğrenildi. Yürüyüşe katılanlar, Ermenilerin Türk Büyükelçiliği önünde gösteri yapması ve bayrak yakmasına müsade edilirken Türklere sadece Türk Mahallesi’nde yürüyüş izni verilmesinin çifte standart olduğunu belirtti.

Bu arada Ermeni diasporasının “inkarcı” diye hedef gösterdiği Türk asıllı siyasetçi Şevket Temiz, Türk toplumunun Ermeni meselesine karşı tepkisiz kalmaması gerektiğini belirterek, kanunlaşması beklenen Ermeni “soykırımı”nı inkar edenlere cezayı öngören yasa tasarısına karşı vatandaşlarımızın tepkilerini demokratik yollarla dile getirmesini istedi. Ermeni diasporasının hedefindeki bir başka Türk asıllı siyasetçi Sait Köse ise Türkiye’nin ortak komisyon teklifine işaret ederek, Belçika’nın sorunun çözümünü Ermenistan ve Türkiye devletine bırakması gerektiğini vurguladı.

Metin Keskin, Vedat Denizli, Brüksel

Yorumlar kapatıldı.