İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Ermeni yandaşı´na gözlük ve terazi!

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, İsviçre’nin Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu hakkında soruşturma başlatmasının ”kanına dokunduğunu” ifade ederek, ”Kendilerine tarih kitaplarını daha objektif okuyabilmeleri için gözlük, adil olmaları için de terazi gönderiyorum” dedi. İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Walter Gyger’e önceki gün bir mektup yazarak protestosunu bildiren ve ”İsviçre makamlarına iletilmek üzere gözlük ve terazi göndereceğini” kaydeden Kiler, dün basın toplantısı düzenledi.

Kiler, toplantıda, İsviçre’nin Prof. Dr. Halaçoğlu’na yaptığının Türk halkını rencide ettiğini ve kanına dokunduğunu söyledi.

”Ben bir tarihçi değilim ama Türk’üm” diyen Kiler, Türk halkının hiçbir zaman değişik ırklarla birarada yaşamayı problem etmediğini ifade etti. Türklerin, Kürtler, Lazlar ve Çerkezlerle olduğu gibi Ermenilerle de bir arada yaşamaktan hiç gocunmadığını kaydeden Kiler, Bitlis’te Ermeni kökenli bir vatandaşın fabrikasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmete açtığını hatırlattı.

Yorumlar kapatıldı.