İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni uyanıklığı

Agos gazetesi, Selçuklu dönemi mimari eserlerini kilisesi ilan etti.

GAZETENİN internet sitesindeki ””Bir Zamanlar Anadolu Ermenileri”” başlıklı bölümünde, Selçuklu dönemine ait Erzurum”daki bazı tarihi eserlerin kiliseden camiye çevrildiği iddia edildi.

“Kiliseler camiye çerildi”yalanı.

Sözde soykırım yalanlarıyla dünya kamoyunu kandırmaya Ermeniler, şimdi de bazı tarihi eserlerin kiliseden camiye çevrildiğini iddia ediyor.

Kürkçüoğlu, Ermenilerin azınlık psikolojisi bunalımı içinde olduğunu söyledi.

Ermenilerin Türkiye ve Türklere karşı faaliyetleri sürüyor.

Ermeni Agos Gazetesi”nin internet sitesindeki ””Bir Zamanlar Anadolu Ermenileri”” bölümünde, Selçuklu dönemine ait Erzurum”daki bazı tarihi eserlerin kiliseden camiye çevrildiği ileri sürülüyor.

İstanbul”da yayınlanan Agos Gazetesi”nin ””www.agos.com.tr”” internet sitesindeki ””Bir Zamanlar Anadolu Ermenileri”” bölümünde, ””Çifte Minare, Ulu Cami, Tophane”” gibi tarihi değerler, camiye dönüştürülmüş kiliseler olarak lanse ediliyor.

Fransız parmağı.

Agos Gazetesi”nden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, söz konusu bölümün, 1992 yılında Fransa”da yayımlanan ve Ermeni yazarlar Raymond Kevorkıan ile Paul Papuçyan tarafından kaleme alınan, ””Osmanlı İmparatorluğu İçinde Ermeniler”” isimli kitaptan alıntı olduğunu belirtti.

Yetkili, kitapta 1914 yılı itibariyle Anadolu”daki Ermenilerin demografik özelliklerinin anlatıldığını ve iddiaların, yazarlar tarafından ele alındığını söyledi.

Bunalım içindeler.

Atatürk Üniversitesi (A.Ü) Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Yrd.

Doç.Dr.Erol Kürkçüoğlu, Ermenilerin hiçbir belgeye dayanmadan yürüttükleri siyasetlerini, sanat alanında da yaptıklarını belirterek, ””Burada da açıkça görüldüğü gibi, dünya kamuoyunu yanlış bilgilendiriyorlar”” dedi.

Kürkçüoğlu, Ermenilerin azınlık psikolojisi bunalımı içinde hiçbir belgeye dayanmadan, tarihi eserlere bile sahip çıkmaları, büyük bir acziyettir.”” dedi.

Erol Kürkçüoğlu, Ermenistan”ın başkenti Erivan”ın, geçmişte bir Türk şehri olduğunu ve kentte Türk-İslam mimarisi örneği birçok tarihi eserin Ermeniler tarafından yıkıldığını da söyledi.

Selçuklulara ait eserler.

Yrd.

Doç.Dr.Kürkçüoğlu, söz konusu kitapta yer alan ve kiliseden camiye dönüştürüldüğü ileri sürülen Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami ve Tophane gibi eserlerin, Anadolu Selçukluları döneminde yapıldığını ve bunun da çok iyi bilindiğini ifade etti.

Kürkçüoğlu, Malazgirt Zaferi”nin ardından, Sultan Alparslan”ın, komutanlarına Anadolu”nun önemli şehirlerini fethetme emrini verdiğini söyledi.

Yorumlar kapatıldı.