İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırım iddialarına karşı yeni atak

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Ermenistan’la ilişkiler ve soykırım iddiaları konusunda önümüzdeki günlerde yeni bir girişim başlatacaklarını açıkladı.

Ankara
NTV

4 Mayıs 3005— “Çamur at izi kalsın” türünden yaklaşımlara izin vermeyeceklerini vurgulayan Gül, soykırım iddialarını ortaya atanları ispata çağıracaklarını söyledi.

Meclis Dışişleri, AB Uyum ve İnsan Hakları komisyonları üyelerine brifing veren Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Avrupa Birliği konusunun hala hükümetin bir numaralı önceliği olduğunu söyledi. Gül, “İvme kaybetmiş gibi gösterilmeye gayret edilen çalışmalar, aslında uygulama alanına kaydığı için öyle görülebilir” dedi.

Konuşmasının büyük bölümünü ABD ile ilişkilere ayıran Gül, İncirlik konusunun yanlış aksettirildiğini söyledi. Gül, “Bu konuyla ilgili hiçbir gizli kararname yok, gizli hiçbir şey yok. Tamamen lojistik kullanım olacak, askeri birlik, mühimmat ve silah sevkedilmeyecek. Herhangi bir açık çek sözkonusu değil. Egemenlik hakkımızı kullanarak, bilgimiz dahilinde bizim de desteklediğimiz amaçlar için kullanılacak” dedi.

Türk-Amerikan ilişkilerinin sorunluymuş gibi gösterilmesinden rahatsızlık duyduğunu anlatan Gül, Başbakan Erdoğan’ın İsrail ve Filistin gezisinin de “önemli ve zamanlı” bir ziyaret olduğunu söyledi.

Konuşmasında Ermeni soykırımı iddialarına da önemli yer ayıran Bakan Gül, “Önümüzdeki günlerde samimiyetimizi göstermek için bazı girişimlerimiz olabilir. ‘Türkiye’ye çamur at, tutmazsa izi kalır’ yaklaşımını kabul etmiyoruz. Kamuoyunda adeta bir meydan okumanın işaretlerini görüyoruz. Bununla ilgili hukuki platformları zorlayacağız. Çamur atanları ispata çağıracağız, şimdilik detaylarını açıklayamam” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.