İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Halaçoğlu: İsviçre’ye yakışmadı

Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, hakkında açılan soruşturmanın İsviçre’nin tarafsız ve demokrat kimliğine yakışmadığını söyledi.

NTV

4 Mayıs 2005— Avrupa’nın Türkiye’ye çifte standart uygulandığını savunan Halaçoğlu, “Başbakan bile İsviçre’ye gidip ‘Ermeni soykırımı yoktur’ derse, tutuklanıp orada yargılanacak demek ki” dedi.

Türk Dünyası Dayanışma Grubu (TÜRYAD) üyelerini kabul eden Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Avrupa tarihinin soykırımlarla dolu olduğunu, Türkiye’ye çifte standart uygulandığını savundu.

Halaçoğlu, “Başbakan bile İsviçre’ye gidip ‘Ermeni soykırımı yoktur’ derse tutuklanıp orada yargılanacak demek ki” diye konuştu.

‘TUTUKLAMA KARARI YOK’

Halaçoğlu’na destek bildiren TÜRYAD üyeleri daha sonra İsviçre mahkeme ve hükümet üyelerine sunulmak üzere hazırladıkları mektubu vermek için İsviçre Büyükelçiliği’ne gitti.

Çıkışta basın açıklaması yapan heyet, İsviçre büyükelçisinin, “Tutuklama kararı olmadığından emin olabilirsiniz. Yargılamanın yapılacağı mahkeme de sadece bir kanton mahkemesidir. Bu olay iki ülke arası ilişkileri bozmamalıdır” dediğini aktardı.

Yorumlar kapatıldı.