İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Erdoğan, Koçaryan’la görüşebilir’

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan’ın Ermenistan Devlet Başkanı Koçaryan ile Varşova’da biraraya gelebileceğini, ancak planlanmış bir görüşme bulunmadığını söyledi.

Ankara
NTV

5 Mayıs 2005— Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan ise, Erdoğan ve Koçaryan’ın görüşmelerinin henüz kesinleşmediğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan’ın Varşova’da Ermenistan Devlet Başkanı Koçaryan ile görüşebileceği sinyalini verdi. Gül, konu hakkındaki sorular üzerine “Planlanmış bir şey yok, ama olabilir” dedi.

Gül, dün Belçika Dışişleri Bakanı ile konuştuğunu ve kendisine Ermeni soykırım ididaları konusunda ülkesinde yapılan girişimlerin yanlışlığını anlattığını da açıkladı.

Gül, Belçika’ya, bir insanın fikrini söylemesinin engellenmesinin, Avrupa’nın temel ilkelerine aykırı olduğunu söylediğini aktardı.

Dışişleri Bakanı, Ermeni soykırımı olmadığını söylemenin suç olması yönündeki girişimleri önlemek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı, Almanya Başbakanı Schröder’in Fener Rum Patriğini “ekümenik” sıfatıyla ziyaret etmesinden rahatsızlık duyulup duyulmadığı sorusuna ise, “Bizim bu konudaki görüşlerimiz bellidir. Bunları herkese de söylüyoruz” şeklinde yanıt verdi.

OSKANYAN: RESMİ ÖNERİ YOK

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, iki taraftan da resmi bir önerinin henüz gündeme gelmediğini söyledi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı, Türk basınında bu konuyla ilgili çıkan haberlerin ise Ankara’nın dolaylı yoldan önerisi veya gazetecilerin varsayımı olabileceğini söyledi.

Yorumlar kapatıldı.