İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aydın: Ruhban Okulu açılabilir

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Heybeliada’daki Ruhban Okulu’nun, Türkiye’deki mevzuatlara uyulması halinde açılabileceğini; ancak sadece tek bir kuruma, kendine özgü statü tanınamayacağını söyledi.

İzmir
NTV

4 Mayıs 2005— Okulun mevcut mevzuat ışığında bir yere oturtulması gerektiğini söyleyen Aydın, açılacak okulun da Türkiye’nin bir eğitim kurumu olacağını vurguladı.

İzmir’de habercilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Ruhban Okulu’nun açılmasına, bugüne kadar ne kendisinin, ne de hükümetin karşı çıktığını ifade etti.

Heybeliada Ruhban Okulu’nun, mevcut mevzuat ışığında bir yere oturtulması gerektiğini söyleyen Aydın, açılacak okulun da Türkiye’nin bir eğitim kurumu olacağını vurguladı.

‘ÖZEL STATÜ TANIMAYIZ’

Kuran kurslarının Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetiminde olduğunu söyleyen Bakan Aydın, “Tevhid-i tedrisat dediğimiz eğitimin birlik içinde yürütülmesi temel yasamızdır. Bu ana çerçeveye uyulursa, ruhban okulunu açarlar. Ama biz sadece bir tek kuruma, kendine özgü bir statü tanıyamayız” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.