İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`ATOM SANTRALI 2016 YILINA KADAR ÇALIŞCAK´

“Ermeni devlet atom denetimi” sorumlusu Aşot Martirosyan, dün gazetecilere yaptığı açıklamada “Redyoaktif atıkların korunmasına ilişkin” yasanın kabul edilmesi sonrasında bunlara ilişkin 45 düzenlemenin de kabul edilmesi gerektiğini ve Hükümetin bunlardan 18’ni onayladığını söyledi. İlerde radyoaktif atıklar için yeni kuru depolar inşa edileceğini de ifade eden Martirosyan, burada 2016 yılına kadar işleyecek atom santralının atıklarının korunacağını söyledi.

Radyoaktif maddelerin 50 yıl saklandığını da belirten Martirosyan, ilerde yolların açılması ahalinde bunların yurt dışına çıkarılarak tekrar işlenmesinin de sözkonusu olacağını söyledi.

Martirosyam 13 Nisan’da MAGATE bünyesinde Ermenistan atom santralının durumunun değerlendirildiğini, ve güvenlik önlemlerinin artırılmasına ilişkin öneriler yapıldığını kaydetti. Atom santrallarının güvenliklerinin artırılmasının daimmi bir sorun olduğunu da vurgulayan Martirosyan, yeni bir atom santralının devreye alınmasından bir yıl sonra bile güvenlik tedbirlerinin artırılmasının zorunlu olduğunu kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.