İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsviçre´nin ayıbına Türkiye´den misilleme

Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu’na, ‘Ermeni soykırımı yoktur’ sözlerinden dolayı soruşturma başlatan İsviçre’ye, ‘yasal düzenlemeyle’ tepki gösterilecek.

Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ‘Temel milli yararlar’ başlıklı maddesinde yapılan değişiklikle, maddi bir menfaat karşılığı ‘Türkiye, Ermeni soykırımı yapmıştır’ açıklaması yapan kişilere karşı savcılar devreye girecek.

Maddi bir menfaat karşılığında Türkiye’nin temel milli yararlarına aykırı beyan ve faaliyette bulunan kişilerin cezalandırılması öngörülen maddeye, ‘Türkiye’de oturan yabancılar’ da eklendi. Söz konusu maddenin, son günlerde İsviçre ile Türkiye arasında ciddi bir diplomatik sorun haline gelen Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Halaçoğlu hakkında ‘soruşturma’ açılması olayının tam tersi bir uygulamanın başlatılmasına yol açabileceği belirtildi.

TCK’daki değişiklik teklifinin altında imzası olan TBMM Adalet Komisyonu üyesi AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara, savcıların, bu maddeye dayanarak, menfaat karşılığında ‘Türkiye Ermenilere karşı soykırım uygulamıştır’ diyen bir kişi hakkında soruşturma başlatabileceklerini söyledi. Kara, maddenin bu şekilde yorumlanması için herhangi bir engelin söz konusu olmadığını belirtti.

Şerife ÜSTÜNER / ANKARA

Yorumlar kapatıldı.