İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN’LA TİCARETE VETO

Türkiye-Ermenistan sınır kapısının açılmasına işadamlarından veto geldi. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, “Ermenistan anayasasında bulunan bazı hükümler, ticari açılımın önündeki önemli engel” dedi. Tüzmen, son günlerde Türkiye ile Ermenistan arasında sınır kapısı açılması konusunda herhangi bir çalışma bulunup bulunmadığı ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

“Ermenistan’ın özel bir durumu var. Karabağ’daki işgalin ortadan kalkması ve Ermenistan anayasasındaki bazı hükümlerin, Türkiye ile ilgili öz değerlerimizi içermesi nedeniyle bir siyasi açılımın, bir ticari açılımın önündeki önemli engel olarak ortadan kalkması lazım. Türkiye’nin başını öne eğdirecek herhangi bir geçmişi yoktur. Menfi propagandayla senelerce olmamış bir hadiseyi olmuş gibi gösterme politikasını izleyen özellikle diasporadaki Ermenilerin yaptığı çalışmalar, maalesef iki ülkenin ticaretinin herhangi bir noktaya ulaşmasını engellemiştir.î

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Ermenistan’ın, Azerbaycan’da işgal ettiği topraklardan çıkmadığı, soykırım iddiasından ve anayasasındaki Türkiye’den toprak talebinden vazgeçmediği sürece, iki ülke arasında ticaretin açılmasına karşı olduklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Türk iş alemi olarak karşıyız. Bu uygulamanın sonucunda en büyük zararı da Ermenistan görüyor. Duvarların yıkılmasından önce 2 milyon nüfusa sahip Ermenistan bugün 1 milyona düşmüştür. Bu iddialarından vazgeçmediği takdirde bunun en büyük zararını Ermenistan görecektir” dedi.

Yorumlar kapatıldı.