İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan konusunda iyi şeyler olacak, sabredin

Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşen “Komşular Zirvesi”ne katılan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, VATAN’ın sorularını yanıtladı

01/05/2005

Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşen “Komşular Zirvesi”ne katılan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, VATAN’ın sorularını yanıtladı.

* Ermenistan Dışişleri Bakanı Oskanyan, Kars sınır kapısının açılması ve iki ülke arasında diplomatik ilişki kurulması konusunda bizim aracılığımızla size bir mesaj yolladı.

Biliyorum, haberlerinizi satır satır okudum. Çok beğendim haberlerinizi. Yazdığınız her şeyden haberdarım. Ermenistan konusuna iyimser ve olumlu bakıyorum. Bir şeyler olacak. Biraz sabredin. Son günlerde de olumlu gelişmeler oldu. Biz mektup
yazdık, ardından Koçaryan yazdı. Şimdi biraz sabredelim. Onların da bizim de yapmamazı gerekenler var.

* Ne yapılması gerekiyor?

Onlar biliyor bunu.

VATAN’ın notu: Gül ile görüşmemizden önce yüksek düzey bir Dışişleri yetkilisi şöyle konuştu: Ermenistan’ın Karabağ’da işgal ettiği eyaletlerin hepsinden olmasa bile, birkaçından asker çekmesi veya bu yönde bir planı açıklaması lazımdı.

* Koçaryan’ın mektubuna Türkiye ne cevap verecek?

(Gülüyor.) Mektup işi karışık.

* AB yetkilileri ek protokolü imzalamak için KKTC’ye ekonomik yardım ve ticari sınırların açılması koşulunu ileri sürdüğünüzü ve bu nedenle hâlâ imza atmadığınızı söylüyor. Doğru mu?
Hayır. Onlara değil, bana inanın. AB metni hazırlasın, önüme koysun, hemen imzalayacağım. Kendileri metni bitirip, imzalayacak hale getiremedi daha. İşlerini bitiremiyorlar, bizi suçluyorlar.

* Başmüzakerecimiz hayırlı olsun…

Başmüzakerecimiz!

* Başbakan Erdoğan “Başmüzakereci benim işte” dedi de…

(Yine Gülüyor) Evet, evet…

* Şaka bir yana, ne zaman belli olacak başmüzakereci?

Avrupa’dan yeni döndüm. Sizden başka kimse sormadı. Müzakere heyeti başkanı benim. Tamam mı…

Haber : Safile USUL

Fotoğraf : Mert İNAN

Yorumlar kapatıldı.