İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’dan ikinci ret

Ermenistan, Başbakan Erdoğan’ın “soykırım iddiaları araştırılırken iki ülke arasında siyasi ilişki kurulması” önerisini reddetti.

NTV

30 Nisan 2005— Ermenistan, Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasında yeni hiçbir unsur olmadığını savundu.

Başbakan Erdoğan, dün yaptığı açıklamada Türkiye’nin önerdiği ortak komisyonda soykırım iddiaları araştırılırken “Ermenistan’la siyasi ilişki kurulabileceğini” söylemişti. Ermenistan cumhurbaşkanlığı sözcüsü Viktor Sogomonyan, Başbakan Erdoğan’ın bu önerisini reddetti.

‘DAHA ÖNCE ÖNERMİŞTİK’

Sogomonyan, Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasında yeni hiçbir unsur olmadığını savundu. Sogomonyan, “Biz daha önce önşartlar olmadan diplomatik ilişkiler kurulmasını ve iki ülke arasındaki önemli konuların hükümetlerarası komisyonun çatısı altında incelenmesini önermiştik” dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, geçen hafta Başbakan Erdoğan’ın “Soykırım iddialarını araştırmak için tarihçilerden oluşan komisyon kuralım” teklifine, “önce diplomatik ilişki kuralım” cevabını vermişti.

Koçaryan, “Türkiye ile önkoşulsuz ilişki kurmaya hazırız. Önce ikili ilişkileri geliştirelim, ardından bir hükümetlerarası komisyon kurup çeşitli konuları ele alabiliriz” demişti.

Yorumlar kapatıldı.