İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`ERMENİSTAN PARLAMENTO BASKININI RUS İSTİHBARATI DÜZENLEDİ´

Rusya Federal Güvenlik Hizmetleri eski çalışanı, halen Büyük Britanya’da siyasi mülteci durumunda olan yarbay Aleksandr Litvinenko “Gerçek Azerbaycan” (www. realazer.com) elektronik gazetesine yaptığı geniş açıklamada, 27 Ekim 1999’da düzenlenen Ermenistan Parlamento baskınının Rusya askeri İstihbaratı tarfından gerçekleştirildiğini, burada 1999 AGİT İstanbul zirvesi öncesi Azerbaycan ve Ermenistan devlet başkanları arasında Karabağ sorunu çözümüne ilişkin bir memorandumun imzalanmasının sözkonusu olması ve bu sürecin Rusya’dan bağımsız gelişmesinden kaynaklandığını iddia etti.

Bugün üst düzeyde görevlerde bulunan Azerbaycan İstihbaratının (AA) 12çalışanıyla şahsen çalıştığını da kaydeden Litrvinenko, hizmet alanının teror birimi olduğunu ve Azerbaycan’a karşı faaliyet yürüttüklerini ifade etti.

Litvinenko; Putin’in İlham Aliyev’e güvenmemesinden ötürü 30 civarı Rus istihbarat elemanının Azerbaycan’da aktif çalıştığını ve bunlar arasında Azerbaycan Güvenlik Konseyi sekreteri Ramiz Mehtiyev’in bulunduğunu da kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.