İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN-ALMANYA HÜKÜMETLERARASI KOMİSYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Ermenistan-Almanya Hükümetlerarası komisyon toplantısı 17-19 Nisan tarihlerinde Almanya’da yapıldı. Ermeni tarafı eşbaşkanı Finas ve Ekonomi Bakanı Vartan haçatryan dün konuya ilişkin olarak basına açıklmalarda bulundu ve 2005-2006 döneminde Ermenistan’a tahsis edilecek finansal yardımlar konusunun görüşüldüğünü bildirdi.

Gayri menkul kredi pazarınin gelişimi için önümüzdeki 1-2 yılda 7,5 milyon Avro tahsis edileceği, bunun 1,5 milyon avro’sunun teknik destek olacağı ve Almanya’nın bu miktarın artırılması için donör ülkelere başvuracağı açıklandı. 2 milyon avro, Armavir atık su temizliği projesi için tahsis edilmekte.

Alman KFW kuruluşu küçük ve orta çaplı işletmelere kredi desteğine devam edecek. KFW’nin bugüne kadar 107 milyon Avro tahsis etmiş bu miktarla, 5 bin yeni istihdam olanağı ve 10.000 kişinin işlerine devamı sağlanmıştır. KFW bu kez 15 milyon avro kredi sözü vermiştir.

KFW Alman hükümetinin “Kafkasya girişimi” projesi çerçevesinde enerji alanında kullanılmak üzere tahsis ettiği 12 milyon avroa’ya KFW 12,5 milyon avro ekleme sözü de vermiştir.

“Besin temini” projesi çerçevesinde 17,5 milyon avro kredi verilmesi de öngörülmektedir. Ayrıca modern tıbbi cihazlar temini için 2,5 milyon avro kredi verilecektir. Bu son kredi için Alman hükümetinin şartları; toplumun tüm katlarının bunlardan faydalanabilmesi ve cihazların çalışabilir durumda korunmasıdır.

Ara Martirosyan (kısaltıldı)

Yorumlar kapatıldı.