İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Soykırım yok´ diyene kırmızı bülten

Avrupa ve ABD’deki Ermeni diasporasının Türkiye’yi suçlamak için tüm dünyada yürüttüğü karalama kampanyasının son halkasını, bazı ülkelerde, ‘Ermeni soykırımı yok’ diyen kişilerin cezalandırılması oluşturdu.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ismini vermediği bir ülkenin, ‘Ermeni soykırımı yok’ diyen bir vatandaşı hakkında, ‘Kırmızı Bülten’ çıkardığını ve bu bültenin Interpol aracılığıyla kendilerine de ulaştığını açıkladı.

Türkiye, Ermeni diasporasının çabaları karşısında, son dönemde atağa geçerek, yeni stratejileri devreye soktu. Bu çerçevede tüm ülkelere ‘Arşivlerimizi açtık, siz de açın. Bu işi tarihçilere bırakalım’ mesajı verdi.

Boş durmadılar

Başbakan Tayyip Erdoğan da Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’a bu konuyla ilgili mektup gönderdi. Koçaryan’dan gelen cevap niteliğindeki mektup da Ankara’da incelemeye alındı.

Bütün bu gelişmelere rağmen, Ermeni diasporası boş durmadı. Bazı ülkelerde sözde soykırım iddialarının kabul edilmesinin yanı sıra ‘Ermeni soykırımı yok’ diyenlere karşı da yeni cezalar getirilmesini sağladı. Belçika’da bu çerçevede bir yasa kabul edilerek, ‘Soykırım yok’ demek suç sayıldı. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, bu konudaki gelişmeleri, önceki gün katıldığı AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Adalet Komisyonu üyelerinin ortak toplantısında gündeme getirdi.

‘İşte ögürlük!’

Bir ülkenin, ‘Ermeni soykırımı yok’ diyen kendi vatandaşı hakkında ‘Kırmızı Bülten’ çıkardığını anlatan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ‘Bu bülten, Interpol aracılığıyla bize de ulaştı. Görüyorsunuz adamlardaki fikir özgürlüğü anlayışını. ‘Soykırım yok’ denilmesine bile izin vermiyorlar’ diye konuştu. Hatırlanacağı gibi ‘Kırmızı Bülten’, bir suçlunun uluslararası düzeyde yakalanması amacıyla çıkartılıyor.

Şerife ÜSTÜNER / ANKARA

Yorumlar kapatıldı.