İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Polonya: ‘Soykırım’ dosyasını kapattık

Polonya Dışişleri Bakanı Adam Daniel Rotfeld, Polonya Meclisi’nin “Ermeni soykırımı” iddialarını tanıyan Polonya Meclisi tarafından alınan kararı, “etik değerlendirme” olarak tanımladı.

NTV-MSNBC

28 Nisan 2004 — Rotfeld, Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede “konuyu kapatma” kararı aldıklarını da ileri sürdü.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne resmi bir ziyaret için Strasbourg’da bulunan Polonyalı bakan, NTV’nin konuya ilişkin sorusuna temkinli ve iki ülke arasındaki krizi yatıştırmaya dayalı bir yanıt verdi.

Polonya Meclisi’nin karar almadığını, bir “beyan” yayımladığını vurgulayan Rotfeld, bu beyanın “Türkiye’ye karşı olmadığını, 90 yıl önce gerçekleşmiş olayların etik bir değerlendirmesi” olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Konuyu Abdullah Gül ile geçtiğimiz günlerde Litvayna başkenti Vilnius’ta görüştüğünü de söyleyen Rotfeld, “Türk meslektaşımla beraber ikili iyi ilişkiler çerçevesinde konuyu kapatma ve ilave yorum yapmama kararı aldık” dedi.

Ülkesinin Türkiye’ye yaklaşımının “dostça ve olumlu” olduğunu da sözlerine ekleyen Rotfeld “Türkiye’deki demokratikleşme sürecini takdir ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.