İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan Terminatör´le görüşmeyecek

Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger’in, 24 Nisan 2005 tarihini, eyaletinde ‘Ermeni soykırımını anma günü’ olarak ilan etmesine bir tepki de Başbakan Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, 5 – 7 Haziran tarihinde yapacağı ABD ziyaretinde Schwarzenegger’le görüşmeyeceğini açıkladı.

Ünlü oyuncunun daveti üzerine gerçekleşmesi planlanan görüşmenin akıbeti, eski Hollywood yıldızının Ermeni soykırımını tanımasının ardından merak ediliyordu. Başbakan Erdoğan, Ankara’da kabul ettiği bir grup gazeteciye, eyalete gitse bile ziyaretin gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

‘Terminatör’ lakaplı Vali, ‘Osmanlı yıkıldı ancak etnik temizlikteki canavar girişimi 1.5 milyondan fazla Ermeninin katledilmesine ve 500 bin hayatta kalanın da atayurdundan zorla sürülmesine yol açtı’ ifadelerini kullanmıştı. Bu arada Kansas Eyaleti Valisi Kathleen Sebelius da sözde soykırımı tanıdıklarını açıkladı.

——————————————————————————–

DOSTLUK GRUBU’NDAN POLONYA’YA TAVIR

Polonya Meclisi’nin 1915 yılındaki tehciri soykırım olarak kabul etmesi, Meclis’teki Türkiye-Polonya Dostluk Grubu’nu harekete geçirdi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Türkiye-Polonya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliğinden istifa etti. Dostluk Grubu Başkanı AKP’li Murat Yılmazer de Polonya Dostluk Grubu Başkanı Zofia Wilczynska’ya bir kınama mektubu gönderdi. Grubu feshetmelerinin kendilerine yakışmayacağını ifade eden Yılmazer, yanlış kararın düzeltilmesini bekleyeceklerini söyledi. AKP’li Faruk Anbarcıoğlu istifayı düşündüğünü açıklarken, Agah Kafkas, ”Bu, bir iş kazasıdır. Gelecek yanıta göre istifa edebiliriz’ diye konuştu. AA

Yorumlar kapatıldı.